Ролкови лагери

Конусно ролкови лагери

Конусно ролковите лагери са лагери с контактен ъгъл, състоящ се от отделни компоненти за улеснение на инсталацията. По проект те са подходящи за комбинирано натоварване. Те могат да издържат на големи натоварвания (аксиално натоварване в една посока) и да понесат леко разминаване. Винаги, когато са монтирани противоположно с лагери от същото естество, те осигуряват висок монтаж на стабилност, особено когато се претоварят. Техният капаците на товароносимост заедно с тяхната гъвкавост ги прави вторият най-често използван елемент, след радиално-контактните съчмени лагери.
Примерни приложения: валове на редуктори, помпи, компресори, полиграфически машини.
Серии: 30200, 30300, 31300, 32000, 32200, 32200B, 32300, 32300B, 33000, 33100, 33200

Цилиндрични ролкови лагери

Цилиндричните ролкови серии включват няколко варианта на възможност за точен избор на лагер и следователно да се подобри ефективността на машината. Качеството и иновациите са в основата на тези лагери, които оптимизират контакта между ролката и канала намалявайки вътрешните натоварвания. Гамата цилиндрични ролкови лагери се препоръчва за високо радиално натоварване и приложения, където има високи въртящи скорости. Въпреки това аксиалното натоварване трябва да остане ниско.
Примерни приложения: Големи ел. мотори, осови блокове, ролки под налягане, валцуване на цилиндри или ролки.
Серии: N 200, N 300, N 2200, N 2300,
NU 200, NU 300, NU 400, NU 2200, NU 2300
NJ 200, NJ 300, NJ 400, NJ 2200, NJ 2300 NUP 200,
NUP 300, NUP 2200, NUP 2300

Сферични ролкови лагери

Двуредните сферични ролкови лагери не са разглобяеми. Те се произвеждат в няколко серии. Двуредните сферични ролкови лагери са произведени с цилиндричен или конуснообразен отвор, конусното съотношение на което е 1:12 или 1:30.
Лагерите са монтирани върху конусен щифт на вала, или с помоща на адапторна втулка или натегателна втулка върху цилиндричен щифт.
Двуредните сферични ролкови лагери се състоят от два реда сферични ролки с обща сферична писта на външната гривна. Това дава възможност за накланяне на вътрешната гривна на лагера към външната гривна около центъра на лагера, без това да повлияе на правилната му функция. Тези лагери могат да предават високо радиално и едновременно действащи аксиални товари в двете посоки. Двуредните сферични ролкови лагери имат висока твърдост. Лагерите се доставят със стандартни радиални хлабини, а за приложения със специално поставяне могат да бъдат доставени или с ниски или с високи радиални хлабини. Произведени са в нормален клас на точност , за места при които се изисква по-голяма точност или по-висока честота на оборотите се използват лагери с по-висок калс на точност – Р6.

Сферични ролкови аксиални лагери

Ролковите аксиални лагери са предназначени за издържане на високи механични натоварвания. Те търпят много високо аксиално натоварване, като същевременно са с ниска податливост на трусове. Въпреки това, радиалното натоварване трябва да остане умерено. Допустими са разминавания от порядъка на 2 градуса и ниска скорост на въртене. Високи натоварвания, които могат да се приложат към тези аксиални лагери изискват масло за смазване (предвидени са смазващи отвори) Гресиране може да бъде предвидено за ниските въртящи скорости, при умерено натоварване.
Примерни приложения: Тежки вертикални валове, турбо генератори, подемни кранови пръти.
Серии: 29300, 29400

Craft logo

 

Кратка информация за нас

Компанията е официален дистрибутор на:
TIMKEN (САЩ), NTN-SNR (Япония-Франция),
ZVL (Словакия), FKL (Сърбия), CRAFT Bearings (Литва)
LOCTITE (Германия), KLINGSPOR (Германия),
CONTINENTAL/CONTITECH (Германия) and KUKKO (Германия)

ТИВИ ГРУП ООД

                                        - Правилният избор!